صاحبان خودرو همواره به دنبال بهترین روش ها برای افزایش عمر مفید و عملکرد خودرو خود هستند. در حال حاضر یکی از این روش ها، استفاده از مکمل های بنزین است که نقش مهمی در سلامت موتور خودرو ایفا می کنند. اگر شما هم صاحب خودرو هستید این مقاله را مطالعه کنید. در اینجا اطلاعاتی در مورد مکمل های بنزین در اختیار شما قرار می دهیم.
مکمل بنزین
مکمل بنزین یا مکمل سوخت، ماده ای است که موجب بهبود عملکرد وسیله نقلیه و کاهش مصرف سوخت می شود. یکی از مهم ترین قسمت های خودرو، موتور آن است. مکمل بنزین می تواند سلامت موتور خودرو را برای طولانی مدت حفظ کند. امروزه بسیاری از افراد بر اساس مدل، نوع و کارکرد خودرو خود از انواع مکمل های بنزین استفاده می کنند. این مکمل ها، عدد اکتان بنزین را بالا می برند. این امر باعث می شود تا بنزین آرامتر بسوزد. نتیجه این فرایند، بهبود عملکرد خودرو و کاهش مصرف سوخت است. همچنین استفاده از مکمل بنزین به رفع آلودگی و رسوبات در مسیر سوخت رسانی (انژکتورها، سوپاپ ها و شمع) کمک می کند. مکمل های بنزین در مورد خودروهای قدیمی کاربراتوری تاثیری در عملکرد خودرو ندارند. از ویژگی های یک مکمل بنزین خوب می توان به سازگاری با موتور، تاییدیه EPA، چند منظوره و ماندگار اشاره کرد.
ویژگی های بهترین مکمل سوخت
بهترین مکمل های سوخت، تاییدیه EPA دارند. این برچسب نشان می دهد که محصول مورد تایید سازمان حفاظت از محیط زیست و مطابق با مقررات زیست محیطی است. یکی دیگر از ویژگی های بهترین مکمل سوخت، سازگاری آن با موتور می باشد. امروزه در بازار، انواع مختلفی از مکمل های سوخت چند منظوره وجود دارند. در زمان انتخاب مکمل سوخت، محصولی را خریداری نمایید که با نوع سوخت خودرو شما متناسب باشد. با این کار، از واکنش های شیمیایی خورنده جلوگیری می کنید. در این حالت، صدمه ای به موتور خودرو وارد نمی شود.
مکمل های سوخت خوب علاوه بر روغن کاری قطعات، باعث تثبیت سوخت می شوند. این مکمل ها، ماندگاری خوبی دارند و از خوردگی جلوگیری می کنند. معمولا مکمل های سوخت تا ۲ سال می توانند راکد بمانند. بعد از این مدت، از ظرف خود نشت می کنند و فایده ای ندارند.
انواع مکمل بنزین
انواع مختلفی از مکمل های بنزین در بازار وجود دارند. مهم ترین آنها شامل پاک کننده ها، روان کننده ها، تقویت کننده های اکتان و تثبیت کننده ها می شوند. همچنین می توان ترکیبی از این مکمل ها را در بازار پیدا کرد. برای انتخاب نوع مکمل بنزین باید به نوع موتور و نحوه استفاده از خودرو توجه شود.
دسته بندی کلی انواع مکمل بنزین :
۱- این دسته از مکمل ها برای زمان هایی طراحی شده اند که به صورت مرتب از خودرو استفاده می شود. در این حالت موجب بهبود عملکرد موتور می شوند.
۲- مکمل هایی که برای خودروهایی طراحی شده اند که برای مدت طولانی در پارکینگ متوقف بوده اند. این نوع مکمل ها برای خودروهایی که گاهی اوقات مورد استفاده قرار می گیرند، نیز به کار می روند.
دسته بندی انواع مکمل بنزین
۱- مکمل های شوینده یا پاک کننده
این مکمل ها برای پاکیزگی و شستشوی قسمت های مختلف موتور خودرو به کار می روند.
– پاک کننده سیستم سوخت : این نوع مکمل ها، کربن و سایر مواد زائدی که داخل سیستم سوخت جمع شده اند را شستشو می دهند. همچنین از آلودگی مجدد این سیستم جلوگیری می کنند.
– پاک کننده انژکتور سوخت : این نوع مکمل ها را با fuel injector cleaner نشان می دهند. پاک کننده انژکتور سوخت دارای پلی اتر آمین (PEA) است و به عنوان یکی از قوی ترین مواد پاک کننده شناخته می شود. مکمل های پاک کننده انژکتور با هدف جلوگیری از انسداد یا کند شدن انژکتورها طراحی شده اند. با استفاده از این مکمل ها می توان کربن جمع شده روی انژکتورها و فیلترهای سوخت را از بین برد.
۲- مکمل های افزاینده کیفیت بنزین
این مکمل ها ارزان و در دسترس هستند. دلیل این امر هم فرموله شدن آنها با پلی ایزو بوتان است. مکمل های افزاینده کیفیت بنزین یا Gas treatments رسوبات مضر کربن را از بین می برند. با این کار به تجزیه ذرات آب و خروج مایعات کمک می کنند. این فرایند موجب افزایش کیفیت و عمر سوخت می شود.
۳- مکمل های تثبیت کننده
این مکمل ها با fuel stabilizer شناخته می شوند. زمانی که برای مدت طولانی از خودرو خود استفاده نمی کنید، بنزین داخل باک باقی می ماند. راکد ماندن بنزین در مدت طولانی، کیفیت آن را کاهش می دهد. مکمل های تثبیت کننده بنزین می توانند با جذب آب، کاهش سرعت اکسیداسیون و تجزیه شیمیایی سوخت، کیفیت آن را حفظ کنند. افرادی که بنزین ذخیره کرده اند می توانند با استفاده از مکمل های تثبیت کننده، سوخت خود را برای مدت طولانی تازه نگه دارند. فرمولاسیون برخی از این مکمل ها شامل ترکیباتی هستند که مانع از خوردگی و خراب شدن موتور می شوند.
۴- مکمل های روان کننده
هدف از طراحی این مکمل ها، جلوگیری از فرسودگی اجزای موتور می باشد. این مکمل موجب روان شدن سوخت در موتور خودرو می شود. ضمن اینکه مانع از آسیب دیدگی جدی موتور خودرو می گردد.
۵- مکمل افزایش دهنده اکتان بنزین
این مکمل ها با نام اکتان بوستر هم شناخته می شوند و سطح اکتان سوخت را افزایش می دهند. افزایش اکتان بنزین موجب کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود. توجه کنید که برای استفاده از اکتان بوستر، باید آن را قبل از بنزین زدن در باک بریزید.
کاربرد مکمل بنزین
انواع مکمل های سوخت را می توان برای هر وسیله ای که از سوخت های مشتق از نفت استفاده می کند، به کار برد. این مکمل ها در موتور خودروهای سواری تا موتور زیردریایی ها کاربرد دارند. مکمل های بنزین موجب بهبود عملکرد موتور، حفظ کیفیت سوخت، جلوگیری از خرابی قطعات، کاهش آلاینده های سوخت، افزایش روان کنندگی، جلوگیری از یخ زدگی سوخت در دماهای پایین، افزایش پایداری سوخت و … می شوند. مکمل های تثبیت کننده به بهره وری و کارآمدی مصرف سوخت کمک می کنند.
چگونه از مکمل های سوخت استفاده کنیم؟
استفاده از مکمل های سوخت کار سختی نیست. بیشتر این مکمل ها را می توان با توجه به دستورالعمل هایی که بر روی آنها نوشته شده مصرف کرد. برای این کار، ابتدا مکمل موردنظر را درون مخزن سوخت خودرو بریزید. کار کردن موتور باعث می شود تا این مکمل در سیستم سخت حرکت کند. به این ترتیب، عملکرد خود را به خوبی انجام می دهد.
مکمل های سوخت چه مزایایی دارند؟
– مکمل های سوخت، عملکرد موتور را بهبود می بخشند. از بین رفتن رسوبات درون سوخت باعث می شود تا مایعات و سوخت به راحتی در سیستم موتور جاری شوند. به این ترتیب، اجزای موتور دچار فرسایش کمتری می شوند و عملکرد موتور بهبود می یابد.
– سوخت خودرو با عبور از قسمت های مختلف سیستم سوخت رسانی، تجزیه شده و کیفیت آن پایین می آید. این امر موجب تشکیل رسوبات خورنده، آلودگی ها و کربن می شود. این مواد، دریچه های ورودی و دهانه های کاربراتور را می بندند. مکمل ها به تثبیت سوخت کمک می کنند و مانع از افت کیفیت آن می شوند.
– استفاده از بهترین مکمل های سوخت باعث می شود تا قطعات فلزی خودرو، کمتر دچار فرسایش و خرابی شوند.
– رسوبات کربن موجود در سوخت توسط بیشتر مکمل های سوخت از بین می روند. به این ترتیب، عمل احتراق بهتر انجام شده و کربن کمتری در محیط پخش می شود.
– مکمل های سوخت، مشکلاتی مانند لرزش خودرو، وقفه در آغاز شتاب گیری و خاموش شدن ناگهانی پیشرانه را برطرف می کنند.
معایب استفاده از مکمل بنزین
برخی از متخصصین بر این باورند که مکمل های سوخت برای محیط زیست مخرب هستند. این مواد می توانند هیدروکربن و مونوکسید کربنی را که از اگزوز خودروها خارج می شوند را کاهش دهند. اما وجود آنها در طبیعت برای سلامت انسان ها خطرناک است. به عقیده آنها، تنها مکمل های سوخت اکتان بالا و مکمل های سوخت بدون سرب سودمند می باشند.
خدمات شرکت بازرگانی آبان
یکی از محصولات شرکت بازرگانی آبان، مکمل بنزین می باشد. انواع مختلفی از مکمل های بنزین با کیفیت مناسبی تولید و در بازار عرضه می شوند. تنوع محصولات این شرکت باعث شده تا مشتریان بتوانند با هر بودجه ای، خرید خود را انجام دهند.
در زمان خرید مکمل سوخت به نکات زیر توجه کنید:
۱- قیمت اکتان و میزان بودجه خود : در زمان خرید مکمل سوخت، بودجه خود را در نظر بگیرید. قیمت مکمل های سوخت متفاوت می باشد. با توجه به بودجه خود می توانید اکتان موردنظر خود را خریداری کند.
۲- تولید کننده و برند مکمل : اگر مکمل سوخت با کیفیتی را خریداری کنید، طول عمر موتور خودرو شما را افزایش می دهد. در حالی که استفاده از مکمل های غیر استاندارد علاوه بر کاهش عمر موتور خودرو، موجب افزایش مصرف سوخت هم می شوند.
۳- درصد ترکیب با بنزین : شرکت های تولید کننده، مقدار استاندارد ترکیب با بنزین را بر روی مکمل های سوخت درج می کنند. اگر میزان ترکیب کمتر از عدد درج شده باشد، اثرگذاری لازم را نخواهد داشت. در صورتی که بیش از آن باشد، قدرت انفجار داخل سیلندر را چندین برابر می کند. در این حالت، خودر و صدمه می بیند.
۴- تاریخ انقضاء : بسیاری از افراد در زمان خرید مکمل سوخت یا هر محصول دیگری، اصلا به تاریخ انقضاء آن توجه نمی کنند. اگر از مکمل های بنزینی که تاریخ انقضاء ندارند، استفاده شود به خودرو آسیب وارد می کند. بنابراین، باید پیش از ریختن مکمل درون باک خودرو، تاریخ انقضای آن را چک کرد.
نکات مهم در مورد استفاده از مکمل سوخت
– در صورت تماس مکمل با چشم یا پوست، سریعا آنها را بشویید. اگر اشتباها خورده شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
– در زمان استفاده، ابتدا مکمل بنزین را در باک خودرو بریزید و سپس بنزین بزنید. این کار باعث عملکرد بهتر مواد شیمیایی قبل از احتراق می شود.
– همواره از مقدار مناسب مکمل استفاده کنید. با این کار از موتور اتومبیل خود محافظت می نمایید.
قیمت مکمل بنزین
قیمت مکمل بنزین به فاکتورهایی مانند نوع و کیفیت مکمل، برند، شرکت سازنده، محتوای مکمل، حجم و … بستگی دارد.
سوالات متداول
۱- مکمل بنزین چیست؟
مکمل بنزین یا مکمل سوخت، ماده ای است که موجب بهبود عملکرد وسیله نقلیه و کاهش مصرف سوخت می شود.
۲- انواع مکمل بنزین کدامند؟
از انواع مکمل های بنزین می توان به مکمل های شوینده یا پاک کننده، افزاینده کیفیت بنزین، تثبیت کننده، روان کننده و افزاینده اکتان بنزین اشاره کرد.
۳- قیمت مکمل بنزین چقدر است؟
قیمت مکمل بنزین به فاکتورهایی مانند نوع و کیفیت مکمل، برند، شرکت سازنده، محتوای مکمل، حجم و … بستگی دارد.
۴- آیا استفاده از مکمل های بنزین به خودرو آسیبی وارد نمی کند؟
خیر، این مکمل ها برای خودرو ضرری ندارند. فقط باید به این نکته توجه کنید که در زمان خرید، مکمل مناسب خودرو خود را انتخاب نمایید. در زمان استفاده هم بیش از میزان توصیه شده در باک خودرو نریزید. ضمن اینکه از آن در زمان مناسب استفاده کنید.
۵- در چه زمانی باید از مکمل های بنزین استفاده کرد؟
این مکمل ها را قبل از زدن بنزین، در باک خودرو بریزید. حتی اگر باک خودرو شما خالی باشد، نباید بیش از حد توصیه شده در آن مکمل بریزید.