انواع تینر + کاربرد آن

انواع تینر + کاربرد آن

انواع تینر + کاربرد آن ، تینر یکی از اصلی ترین مواد در صنعت رنگ می باشد که برای حل کردن و رساندن مواد به غلظت مناسب مورد استفاده قرار می گیرد. تینرها در انواع تینرهای روغنی، فوری و پلی یورتان در بازار موجود هستند. از انواع تینر فوری و سایر تینرها برای رقیق کردن رنگ ها به کار برده می شود. همچنین می توان برای پاک کردن سطح کار، از تینر استفاده نمود تا رنگ، چسبندگی بیشتری بر روی کار داشته باشد. قدرت حل کنندگی تینر و اعدادی که روی ظرف آن نوشته شده، نشان دهنده میزان رقیق کنندگی تینر می باشد. به عبارتی دیگر تینری که قدرت حل کنندگی بیشتری داشته باشد با مقدار کمتری از آن می توان رنگ را رقیق تر نمود. در این مطلب به انواع تینر + کاربرد آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

تینر چیست؟

تینر چیست؟
تینر چیست؟

تینر ماده ‌ای شیمیایی در حالت مایع است که عموما برای رقیق کردن رنگ کاربرد دارد. تینرها تغییراتی در ویژگی ‌های رنگ ایجاد می ‌کنند و باعث سهولت عمل رنگ ‌آمیزی می ‌شوند. از این ویژگی ‌های رنگ که توسط تینر ایجاد می ‌شوند، می توان خواص کاربری رنگ، زمان خشک شدن لایه رنگ، خواص نهایی رنگ تشکیل شده، ویسکوزیته رنگ، خاصیت برش خوری، قابلیت اسپری، سرعت خشک شدن و … را نام برد.

ویژگی های تینر

تینر انتخاب شده باید قدرت حلالیت و سرعت تبخیر بالایی داشته باشد. نقطه جوش مناسب و نقطه اشتعال و قابلیت اشتعال پذیری تینر در انتخاب آن اهمیت دارد. همچنین میزان سمیت، دانسیته، رنگ، میزان رطوبت، ضریب شکست نور و درصد مواد غیر فرار تینر در انتخاب تینر مناسب برای رنگ کاری مورد توجه قرار می گیرند.

انواع تینر

تینر، انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها بر پایه تعدادی مواد معدنی ثابت ساخته شده ‌اند. در واقع برای رنگ‌ های مختلف، تینر‌های مختلف موجود است که بنا بر نوع و جنس رنگ و مورد مصرف آن، می‌ توان از تینر‌های متفاوت استفاده کرد. آن را بر اساس قدرت حلالیت ‌پذیری، سرعت تبخیر، نقطه جوش و اشتعال به انواع مختلفی تقسیم می ‌کنند. باید متناسب با نوع رنگ، تینر مناسب آن ‌را انتخاب کرد. اما کاربرد یکسانی دارند. انواع تینر عبارتند از:

• تینر فوری

تینر فوری از چند حلال با قدرت حل کنندگی بالا مانند استن، وایت استریت و … تشکیل شده است. انواع تیر فوری سرعت تبخیر بالا، بوی تند و تیز دارند.  تینر فوری بی رنگ و شبیه به آب است. از آن برای رنگ های نیترو سلولزی (با نسبت حدود ۱.۵)، سیلر، کیلرو رنگ های فوری استفاده می کنند.

تینر فوری
تینر فوری

این نوع تینر، با درجه فراریت متفاوت در محدوده ۸۰۰۰ الی ۶۰۰۰۰ ساخته شده، که از این میان تینر درجه فراریت ۱۵۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ برای انواع رنگ اتومبیل ساخته می‌ شود. تینر فوری، چربی دوست است و این ویژگی باعث ایجاد خوردگی پوست در صورت تماس مستقیم و نفوذ آن به پوست می‌ شود. از ترکیب تینر فوری و رنگ چوب، برای رنگ ‌آمیزی سطوح چوبی هم استفاده می‌ گردد.

انواع تینر فوری

• تینر فوری ۱۰۰۰۰: این نوع از تینرهای فوری برای رقیق‌سازی سیلر کیلر، بتونه فوری، رنگ‌های فوری و پلی استر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
• تینر فوری ۱۲۰۰۰:  نوع دیگری از تینرهای فوری است که برای تمام پلی استر، آستر اتومبیل، نیم پلی استر، رنگ‌های فوری، رویه و بتونه فوری، سیلر و کیلر قابل استفاده است.
• تینر فوری ۱۵۰۰۰: قابل استفاده برای رنگ‌های فوری، رنگ اتومبیل، نیم پلی استر، کیلر دوقلو و بتونه فوری می باشد.
• تینر فوری ۲۰۰۰۰: از این تینرهای فوری برای نیم پلی استر، رنگ فوری، رنگ اتومبیل و کیلر دوقلو استفاده می کنند.
• تینر‌ فوری ۳۰۰۰۰
• تینر‌ فوری ۴۰۰۰۰
• تینر‌ فوری ۶۰۰۰۰

اعدادی که برای هر یک از انواع تینر فوری ذکر شده است به صورت قراردادی بین تولیدکنندگان این محصولات وجود دارد. این اعداد نشان می دهند که انواع تینر فوری از چه ترکیباتی تشکیل شده اند. هر چقدر عدد بزرگتر باشد به این معناست که تینر قوی تر است. به این ترتیب, اعداد کوچکتر نشانگر ضعیف بودن تینر فوری هستند.

انواع تینر فوری

انواع تینر فوری

مزایای انواع تینر فوری

تینرهای فوری مزایای زیادی دارند. با استفاده از انواع تینر فوری می توان ویسکوزیته رنگ های فوری را کاهش داد. همچنین به کمک تینر فوری امکان تغییر در میزان درخشندگی یا تیرگی رنگ چوب وجود دارد. تینرهای فوری را می توان روی رنگ اتومبیل و رنگ های خشک استفاده کرد. یکی دیگر از مزایای انواع تینر فوری این است که یک شوینده قدرتمند صنعتی هستند.

مهم ترین ویژگی های تینر فوری خوب

در حال حاضر انواع مختلفی از تینر فوری در بازار به فروش می رسند. این امر باعث شده است تا انتخاب و خرید تینر فوری کار ساده ای نباشد. دانستن ویژگی های تینر فوری خوب به شما کمک می کند تا انتخاب بهتری داشته باشید.
– انواع تینر فوری خوب سرعت تبخیر مناسبی دارند.
– تینرهای فوری با کیفیت ز قدرت حلالیت بالایی برخوردار هستند.
– یک تینر فوری مناسب سازگاری خوبی با نوع رنگ موردنظر شما دارد.
– از دیگر ویژگی های مهم تینر فوری خوب می توان به نداشتن مواد معلق اشاره کرد.
مواردی که نام بردیم جزو مهم ترین ویژگی های یک تینر فوری خوب به شمار می روند.

• تینر روغنی (آلکیدی)

تینر‌ روغنی از حلال‌‌‌ های هیدروکربنی ساخته شده است. برای رنگ‌ های روغنی (معمولا با نسبت ۰.۵ برابر) بکار می ‌رود. این تینر ویژگی ‌های خاصی دارد. برای مثال رنگ این تینر سفید است. همچنین نقطه اشتعال آن نسبت به تینر سلولزی بالاتر بوده و دیرتر از آن خشک می ‌شود.

تینر روغنی (آلکیدی)
تینر روغنی (آلکیدی)

• تینر‌‌‌ اپوکسی

به تینر اپوکسی ، پولی ‌پوکساید نیز می ‌گویند. این تینر برای رنگ‌ های اپوکسی و برای کاهش ویسکوزیته این رنگ‌ ها کاربرد دارد. همچنین برای شستشوی ابزار رنگ ‌آمیزی و اسپری ‌‌‌ها از چسب و رنگ مورد استفاده قرار می گیرد.

تینر‌‌‌ اپوکسی
تینر‌‌‌ اپوکسی

• تینر پلی ‌اورتان

 تینر پلی اورتان قدرت حلالیت پایینی دارد. زیرا رنگ‌ های پلی اورتان ویسکوزیته بالایی داشته و زودتر از سایر رنگ‌ ها خشک می ‌شوند.

تینر پلی ‌اورتان
تینر پلی ‌اورتان

• تینر شستشو

استون، مایع دستشویی و واکس داشبورد خودرو ‌‌‌ها نوعی تینر شوینده هستند که در واقع برای شستشوی سطوح کاربرد دارند. در واقع این نوع تینر همان تینر فوری به علاوه مواد شیمیایی می باشد تا قدرت حلالیت‌ کمتری پیدا کند.

تینر شستشو
تینر شستشو

• تینر‌‌‌ سیلیکونی

از این تینر برای رنگ های سیلیکونی استفاده می شود. بیشتر به عنوان پوشش برای حفاظت از خطوط لوله ‌‌‌ها و یا کانال ‌‌‌های فلزی، دودکش‌‌‌ ها، لوله‌‌‌ های اگزوز و بویلر‌‌‌ها کاربرد دارد.

تینر‌‌‌ سیلیکونی
تینر‌‌‌ سیلیکونی

کاربرد تینر

تینر و انواع آن کاربردهای فراوانی دارند. در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم.

• رقیق کردن رنگ ‌
• پاک کردن سطوح از لکه ‌های رنگ
• تمیز کردن تجهیزات و ابزارها
• تمیز کردن سطح رنگ ‌آمیزی برای کیفیت و چسبندگی رنگ بیشتر روی سطح کار
• کاهش ویسکوزیته رنگ
• استفاده از اپلیکاتور اسپری رنگ
• جلوگیری از خشک شدن و سخت شدن رنگ

کاربرد تینر

کاربرد تینر

کاربرد تینر فوری چیست؟

انواع تینر فوری به وفور در صنعت رنگ مورد استفاده قرار می گیرند. در این قسمت به مهم ترین کاربردهای تینر فوری اشاره می کنیم.

– در بیشتر مواقع از تینرهای فوری برای رقیق کردن رنگ هایی استفاده می شود که غلظت بالایی دارند.
– انواع تیر فوری برای تمیز کردن ابزارها و وسایل رنگ آمیزی به کار می روند. معمولا برای تمیز کردن قلم‌موها، غلطک ها و… از این محصول استفاده می شود. تینر فوری می تواند رنگ های خشک شده و چسبیده به ابزار را پاک کند.
– بعضی از انواع تینر فوری می توانند زمان خشک شدن رنگ را کاهش دهند. هنگامی که نیاز به سرعت عمل در اجرای رنگ آمیزی باشد از این نوع تینر فوری استفاده می کنند.
– یکی دیگر از کاربردهای تینر فوری در صنعت است. این ماده در ساخت انواع چسب، پوشش ها و درزگیرها کاربرد دارد. علاوه براین برای تمیز کردن تجهیزات و ماشین آلات صنعتی نیز به کار می رود.
– برای تمیز کردن و آماده سازی سطوح رنگ آمیزی و رقیق کردن رنگ ها و پوشش های خودرو از انواع تینر استفاده می شود.
– انواع تینر فوری دارای حلال های مختلفی هستند. به همین علت برای اهداف گوناگون و در ترکیبات شیمیایی خاص مورد استفاده قرار می گیرند.
– تینرها نقش مهمی در بهبود جریان و پخش شدن رنگ روی سطوح ایفا می کنند. البته به شرطی که از تینر مناسب استفاده شود. در چنین شرایطی می توان یک پوشش یکنواخت روی سطح ایجاد کرد.
باید توجه داشته باشید که در بهترین حالت نسبت رنگ به تینر، ۳ به ۱ است. نباید بیش از حد از تینر فوری استفاده کنید. در غیر این صورت کیفیت ترکیب نهایی کاهش پیدا می کند. در هنگام استفاده از تینر حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. دقت داشته باشید که تهویه محیط مناسب باشد. استفاده از دستکش و ماسک را فراموش نکنید.

کاربرد تینر فوری

کاربرد انواع تینر فوری

سخن آخر

به طور معمول تینر برای حذف رنگ از روی برس، غلطک، تجهیزات و سطوح استفاده می شود. با این حال، برای بسیاری از برنامه های کاربردی دیگر مانند رقیق کردن رنگ برای صرفه جویی در پول و زمان مورد استفاده قرار می گیرد. انواع تینر فوری کاربردهای زیادی در صنعت دارند. برای آشنایی با انواع تینر فوری و کاربردهای آنها می توانید مقاله بالا را مطالعه کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات