بوتیل استات چه کاربردهایی دارد؟

بوتیل استات چه کاربردهایی دارد؟

بوتیل استات چه کاربردهایی دارد؟ بوتیل استات یا butyl acetate یک نوع استر بی رنگ است که به صورت طبیعی در میوه هایی مانند موز، سیب قرمز و … وجود دارد. برخی از حشرات هم این ماده را در هنگام احساس خطر تولید می کنند و با این کار به سایر حشرات هشدار می دهند. این ترکیب شیمیایی ارگانیک با فرمول مولکولی C6H12O2 در موارد زیادی کاربرد دارد. امروزه در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، دارویی، تهیه عطر، فیلم های عکاسی، روغن و رزین و … از این ماده استفاده می کنند.

بوتیل استات چه کاربردهایی دارد؟

کاربردهای بوتیل استات

بوتیل استات یا همان بوتیل اتانوات در صنایع غذایی، دارویی، رنگ سازی، تولید رزین و چسب، آزمایشگاه، مواد شوینده و پاک کننده، محصولات آرایشی و بهداشتی، صنعت خودرو، چرم مصنوعی و پلاستیک و … کاربرد دارد.

۱- صنایع غذایی :

بوتیل استات برای تهیه پنیر، شیرینی، بستنی و … مورد استفاده قرار می گیرد. عطر و طعم میوه ای این ماده موجب شده است تا از آن به عنوان ادویه در مرباها، ترشیجات و … استفاده شود. یکی دیگر از ویژگی های بوتیل اتانوئات، حساسیت آن به نور است. برای خشک کردن بسیاری از خوراکی ها از این ماده استفاده می کنند. علاوه بر این موارد، برای طعم و عطر دادن به شکلات، آب نبات، کیک و آب میوه هم به کار می رود.

۲- داروسازی :

این ماده فراریت کم اما قدرت نفوذپذیری مناسبی در پوست دارد و به عنوان یک جاذب قدرتمند برای داروهای تقویتی شناخته می شود. در صنعت دارو از بوتیل اتانوئات به عنوان آنتی بیوتیک استفاده می کنند. علاوه بر این، در ترکیبات هورمونی، تولید ویتامین ها و عصاره های گیاهی هم به کار می رود. بوتیل استات به عنوان حلال در تولید بسیاری از داروها کاربرد دارد.

۳- تولید رنگ و جوهر چاپ :

امروزه برای رقیق کردن جوهرهای چاپ و رنگ های ساختمانی از بوتیل استات استفاده می شود. رنگ های پلی اورتان، اپوکسی، پلی استر و آکریلیک را به وسیله ی این ماده رقیق می کنند.

کاربردهای بوتیل استات

۴- آزمایشگاه :

بوتیل استات به خوبی با انواع ترکیبات شیمیایی آزمایشگاهی ترکیب می شود. این ماده قابلیت بالایی در حل کردن انواع مواد شیمیایی دارد. به همین علت در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

۵- تولید محصولات آرایشی، بهداشتی و عطری :

بوتیل استات یک حلال مناسب برای تولید انواع محصولات آرایشی، بهداشتی و عطر و ادکلن می باشد. به همین علت بسیاری از لاک ها و پاک کننده های ناخن و نیز لوازم مراقبت ناخن را با استفاده از این ماده تهیه می کنند.

۶- تولید رزین و چسب :

در حال حاضر برای تولید انواع رزین های لاکی و چسب های طبیعی از بوتیل استات استفاده می شود.

بوتیل استات چه کاربردهایی دارد؟

۷- صنعت خودرو :

برای ساخت رنگ بدنه و مراقبت از قطعات خودرو از بوتیل استات استفاده می شود. با اضافه کردن گازوئیل به این ماده از صدمه دیدن قطعات اتومبیل جلوگیری می کنند.

۸- تولید محصولات شوینده و پاک کننده :

بسیاری از محصولات پاک کننده و شوینده را با استفاده از بوتیل اتانوئات تولید می کنند.

۹- تولید چرم مصنوعی و پلاستیک :

امروزه در فرایند تولید انواع محصولات چرم مصنوعی، پلاستیک و پوشش های مقاوم از بوتیل استات استفاده می کنند.

مقاله‌ی پیشنهادی: اکتان بوستر 

کاربردهای دیگر بوتیل استات

علاوه بر مواردی که قبلا ذکر کردیم بوتیل استات در تولید مبلمان، صنعت چاپ، لوازم منزل، پوشش های آئروسل، محصولات مراقبت شخصی، مواد شیمیایی الکترونیکی، پوشش های هوافضا و معماری و … نیز کاربرد دارد. به طور کلی از این ماده به عنوان حلال، عامل تمیز کننده و چربی زدا، طعم دهنده، پوشش دهنده و … استفاده می شود.

فروش بوتیل استات | کاربردهای بوتیل استات

خطرات بوتیل استات

در هنگام استفاده یا حمل بوتیل استات حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. دقت داشته باشید که این ماده، قدرت اشتعال پذیری بالایی دارد و در مجاورت آتش، هوا و آب واکنش می دهد. استنشاق بخار آن موجب سردرد، سوزش دهان، دو بینی، خواب آلودگی و حالت تهوع می شود. اگر به صورت مداوم با پوست تماس پیدا کند، چربی های مفید آن را از بین می برد. به این ترتیب، پوست شما خشک می شود و ترک می خورد. در صورت بلعیدن مقدار زیادی از بوتیل استات، دچار استفراغ، اسهال و تهوع می شوید.

نحوه ی نگهداری و حمل و نقل بوتیل استات

بوتیل استات را در ظروف آلومینیومی یا از جنس فولاد ضد زنگ یا فولاد کربنی قرار دهید و درب ظرف را محکم ببندید. این ماده شیمیایی را باید در یک مکان خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کرد. دقت کنید که محل موردنظر تهویه ی مناسبی داشته باشد و هیچ گونه مواد اشتعال زا، اکسید کننده های قوی و اسیدها در نزدیکی بوتیل استات نباشد.

سخن پایانی

بوتیل استات به دلیل ویژگی های خاص خود در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین کاربرد آن به عنوان حلال است. از این حلال آلی برای نیترو سلولز، سلولوئید، پلی وینیل استات، پلی استایرن، پلی وینیل کلراید، سلولز اترها، چربی ها، روغن ها و … استفاده می کنند. بیشترین کاربرد بوتیل استات، به ترتیب در صنعت داروسازی، تولید انواع رنگ های ساختمانی و لوازم آرایشی می باشد. امروزه شرکت های زیادی در زمینه تولید و فروش انواع مواد شیمیایی فعالیت می کنند. برای تهیه این ماده باید با شرکت های معتبری که در زمینه فروش بوتیل استات فعال هستند، تماس بگیرید. آبان شیمی یکی از این شرکت ها است. از طریق شماره های موجود در سایت می توانید با بخش فروش ارتباط برقرار کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

بهترین زمان تعویض ضد یخ

بهترین زمان تعویض ضدیخ

بهترین زمان تعویض ضدیخ چه زمانی است؟ این یکی از مهم‌ترین سؤالاتی است که بسیاری از رانندگان با آن مواجه هستند. همانطور که وجود یک